Ознака: хронично болни
Македонија 29.03.20 | 11:53

Од компликации на коронавирусот, во поголем ризик се лицата со хронични заболувања

Лицата со одредени хронични заболувања се во поголем ризик од компликации типични за коронавирусот, предупредуваат од министерството за здравство. Министерот за здравство,...

Здравје 13.03.20 | 08:49

Листа на дијагнози на хронични болни ослободени од работа поради Ковид-19

Министерството за здравство достави Листа на дијагнози на хронични состојби, добиени во консултација со директорите на Клиниките за ендокринологија, пулмологија,...

Македонија 11.03.20 | 15:02

МТСП: Ослободување од работа на хронично болните лица со потврда од лекар специјалист

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) информира дека согласно заклучоците на Комисијата за заразни болести, следните категориите лица треба да бидат ослободени...