Ознака: химна на Република Македонија
Македонија 12.09.19 | 19:56

Нова песна за првачињата: Опасно е кога децата ви ги тренираат за да се одродат

Имплементацијата на националниот инженеринг (Преспа) има многу лица, а она што отсекогаш го сметав за најпогубно е всадувањето на нивните политички мантри во главите...

Македонија 12.09.19 | 08:35

Да ја избришеш химната од учебник е исто како на првачиња да им забраниш да ја изучуваат македонската азбука

Да се откажеш од химната на својата татковина, да ја избришеш од учебник е исто како да им ја забраниш на првачињата да ја изучуваат македонската азбука, коментира на...

Македонија 11.09.19 | 10:17

Не исполни ништо, освен она дека ќе јаде живи луѓе

Не исполни ништо од она што тој го рече, освен дека ќе јаде живи луѓе, коментира Тони Михајловски по веста декапо новата програма за музичко во основните училишта македонската...

Македонија 10.09.19 | 23:02

Во 1/8 нормална држава ќе имаше оставка на Влада, ама ние не сме ни толку (нормална) држава

Богдан Илиевски на Фејсбук направи анализа на денот потенцирајки дека во осмина нормална држава со такви случувања би имало оставка на Влада, но не сме нормална држава,...

Македонија 10.09.19 | 17:26

Програмата била изработена по уставните измени, химна во учебникот по музичко нема да има

Низа реакции предизвика информацијата дека во новиот учебник по музичко образование нема да се учи националната химна, туку ќе се изучуваат песни во оригинална верзија...

Македонија 10.09.19 | 12:45

По новата програма за музичко во основните училишта нема да се учи химната на Република Македонија!

Некој мислеше дека на Тамара навистина толку и бил капацитетот, згрешила или пак не ја научила химната на Македонија?! Дека ненамерно немаше химна при посетата на Ципрас?!-...