Ознака: хемикалии
Калеидоскоп 16.01.20 | 10:20

ИКЕА предупредува: Доколку ја купивте оваа шолја, вратете ја

Шведската компанија за мебел ИКЕА ги повика сите купувачи што ја поседуваат патната шолја од марката Troligtvis со ознаката „Made in India” (произведено во Индија) да престанат...

Скопје 08.11.19 | 22:42

О2 Иницијатива: Очекуваме највисока казна за Екоцентар 97, една за хаваријата, втора за непријавување и непостапување според протокол и кривична пријава!

О2 Иницијатива на социјалните мрежи повика на казна за Екоцентар 97 поради излевањето на опасните хемикалии во Охис. 6 тони вода со елементи на опасна хемикалија, метил...

Скопје 08.11.19 | 21:25

Министерство за животна средина: Состојбата во ОХИС е целосно под контрола

Министерството за животна средина и просторно планирање согласно последните информации добиени од надлежните инспекциски служби, ја информира јавноста дека состојбата...

Скопје 08.11.19 | 20:56

Директорот на фирмата која го врши препакувањето: Заврши сè, не е опасно

Oтпадот кој денеска истече во ОХИС е веќе собран, нема опасност и нема повредени, рече во изјава за ТВ „24“ Владо Момировски, директорот на „Еко центар 97“, фирмата која...

Скопје 08.11.19 | 18:25

Не е загрозена почвата бидејќи излевањето се случувало во када, во кругот на „ОХИС“, велат од Животна средина

Не е загрозена почвата бидејќи излевањето се случувало во танкваната, еден вид када, во кругот на фабриката. Сега се собира водата во посебни садови. Станува збор за...

Здравје 27.12.18 | 15:46

Целерот најзагаден зеленчук, грозјето – отровно овошје

Француска асоцијација објави студија за присуството на траги од нитрати во овошјето и зеленчукот. Според невладина организација коренот на целер е најзагадениот зеленчук....