Ознака: грејна сезона
Економија 21.10.22 | 18:57

Бислимоски: Неопходно е рационално трошење на енергенсите

Грејната сезона почна согласно правилата за снабдување и мрежните правила за 60 илјади потрошувачи, додека снабдувањето со електрична енергија за 611 илјади домаќинства...

Балкан 15.10.22 | 19:45

Србија ќе го искористи сончевиот период, стартот на грејната сезона поместен за две недели

Србија ќе го одложи стартот на грејната сезона и наместо од денеска, парната ќе се загреат од 31 октомври. Ова е само една од мерките за штедење донесени од страна на Владата...

Скопје 13.10.22 | 13:07

ЕСМ: Во 105 објекти не се обезбедени потребните услови за испорака на топлинска енергија

EСМ Снабдување со топлина преку соопштение апелира потрошувачите, заедниците на сопственици и управителите да ги обезбедат потребните услови за непречена испорака...

Економија 05.09.22 | 11:28

Васко Ковачевски: Се подготвуваме за грејната сезона

Генералниот директор на АД ЕСМ Васко Ковачевски вели дека се бараат начини да се обезбеди поветина струја за стопанството и да им се помогне на компаниите и институциите...

Економија 15.04.22 | 11:58

Завршува грејната сезона, ќе се одлучува на дневно ниво дали ќе има греење врз основа на прогноза која УХМР ја доставува

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) информира дека денеска завршува редовната грејна сезона, како и дека доколку има поладни денови до крајот...

Скопје 15.04.22 | 11:42

Денеска завршува грејната сезона за корисниците на БЕГ, но ако е студено, радијаторите треба да бидат топли

Инаку, оваа година грејната сезона почна пред 15 октомври, кога согласно регулативата во одредени денови заради наглото заладување и просечни дневни температури пониски...

Економија 06.11.21 | 09:13

Дрва, струја или пелети, што е најисплатливо за грејната сезона во услови на раст на цените?

На дрва евитно, со струја чисто. Според пресметките, за претстојната грејна сезона на едно домаќинство за затоплување на домот ќе му бидат потребни од 200 до 700 евра. Сумата...

Македонија 07.10.21 | 08:15

Проверете ги радијаторите: Почнува грејната сезона

Од денеска започнува испораката на топлинска енергија до потрошувачите поврзани на системите за централно греење во Скопје, што се врши по строго утврдени правила...

Скопје 22.09.21 | 19:21

БЕГ: Потрошувачите, заедниците на сопственици и управителите да проверат дали објектите се подготвени за грејната сезона

Грејната сезона може да започне од 1 октомври доколку прогнозираната средна надворешна температура за наредниот ден е еднаква или помала од 12 степени според податоците...

Македонија 27.01.21 | 11:59

Ангелевска: Во ек на грејна сезона, РЕК Битола работи на апсолутен минимум

Во ек на грејна сезона, столбот на електроенергетскиот систем во Македонија РЕК Битола веќе подолго време работи на апсолутен минимум. Од трите блока, само третиот блок...

Скопје 14.10.20 | 14:46

Утре почнува грејната сезона – радијаторите ќе работат од 6 до 22 часот

Од утре, 15-ти октомври, започнува грејната сезона 2020/2021 за потрошувачите приклучени на системот за централно греење во градот Скопје со кој управува БЕГ, соопшти денеска...

Економија 28.09.20 | 14:40

БЕГ се подготвува за почетокот на грејната сезона, потрошувачите да ги проверат инсталациите

Потрошувачите на парно, зaедниците на сопственици и управителите да проверат дали грејните инсталации во објектите се подготвени за грејната сезона, порачуваат од...