Ознака: гордана јанкулоска
Македонија 14.11.23 | 11:57

Јанкулоска: Одлуката на Стразбур е морална победа на Јанакиески

Поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкулоска на Фејсбук напиша за денешната пресуда на Судот во Стразбур за Миле Јанакиески. Таа вели дека ова е морална...

Македонија 01.11.23 | 12:19

Сопругот на Јанкулоска: Гордана е дома, борбата за нејзина рехабилитација продолжува

Гордана од денеска со семејството, е првата рекација на нејзиниот сопруг Влатко Илиевски откако поранешната министерка  Јанкулоска е пуштена дома на условен отпуст...

Македонија 01.04.23 | 14:01

Сопругот на Јанкуловска: Осудените лица се третираат како граѓани од трет ред

На екс министерката Гордана Јанкуловска, како и на останатите затвореници од женски пол им е оневозможено да ги користат законските погодности коишто ги имаат затворениците...

Македонија 01.04.23 | 10:32

„Тефтерчето“ беше преувеличено, вели сопругот на Јанкулоска и одговара дали таа се кае што до крај му остана верна на Груевски

Гордана Јанкулоска има чувство на каење што не си заминала порано од политиката, бидејќи тој труд и време што го одвојувала за министерството со кое раководела и со...

Македонија 13.01.23 | 09:08

На Јанкуловска делото за „Таргет-Тврдина“ ѝ застарува за 20 години

Предметот „Таргет-Тврдина“ кој се однесува на прислушувањето и уништувањето на опремата нема подеднакво да се однесува за сите обвинети. Конкретно, на поранешната...

Македонија 12.01.23 | 16:10

Адвокат Илиевски: Очекувам позитивна пресуда од судот во Стразбур во следните неколку месеци

Aдвокатот Влатко Илиевски кој е застапник и на случаите во Стразбур  има големи очекувања дека судот позитивно ќе се произне дека дадената аболиција од поренешниот...