Ознака: Гоце Димоски
Економија 05.06.22 | 17:50

Во Македонија може да се купи најмалку гориво со една просечна плата, во споредба со земјите од регионот

„Имаме најмал економски раст споредбено со земјите во регионот. Буквално доживуваме едно големо фијаско во делот на странските инвестиции, па и во домашните инвестиции....

Македонија 13.02.22 | 13:09

Димоски: Градоначалниците од СДСМ не се грижеле за локалниот развој, нивото на капитални инвестиции е разочарувачко ниско

Капиталните инвестиции се особено важни за секоја општина бидејќи истите имаат долгорочни ефекти. Реализираните капитални инвестиции влијаат позитивно на растот...

Македонија 16.01.22 | 12:57

Димоски: Заради корупцијата Македонија со најниско ниво на странски инвестиции во регионот

Науката покажала дека во време на економски кризи, за да си го спасат стопанството, државите се насочуваат да инвестираат во капитални инвестиции, кои вклучуваат изградба...