Ознака: глушец
Економија 12.04.21 | 13:18

Глушец во замрзната храна, шајки, стакло, мувла, делови од хируршки ракавици: Што се граѓаните наоѓале во храната

Компири се увезуваат од Хрватска, Србија, Косово, Австрија, Босна и Херцеговина, Франција и Грција, домати од Албанија, Грција, Турција, Италија, но и од Белорусија. Лук...

Здравје 05.04.21 | 13:39

Глушец во смрзнат зеленчук, АХВ вели пратката се повлекува, но граѓаните да внимаваат

Агенцијата за храна и ветеринарство издаде забрана за промет на замрзнатиот зеленчуков микс „Сани фантази – Царски микс” по потекло од Република Србија, увезен...

Црна хроника 16.12.19 | 10:07

Глушец предизвикал пожар во трафостаница во Битола?

Вчера со часови без стрија биле неколку реони во Битола. Без струја останале и зградата на Општината Битола, Пелагонка 2, Центарот за култура, реонот кај библиотеката,...

Свет 01.10.19 | 23:06

Глушец падна од таванот во Белата куќа – новинарите го бркаа

Новинарите кои дошле на брифинг во Белата куќа денеска се изненадиле кога глушец паднал од таванот и завршил во скутот на дописникот на Ен-би-си, Питер Александар. Некои...