Ознака: ѓорѓи илиевски
Македонија 29.05.21 | 08:35

Во нормална правна држава, за ваквите ваши недоквакани изјави, веднаш треба да бидете разрешени

Вишиот просветен инспектор Ѓорѓи Илиевски со реакција на изјавата на академикот Владо Камбовски за одлуката да се акредитира универзитетот „Свети свети Кирил и Методиј”...

Македонија 17.03.21 | 20:15

Илиевски: Концепцијата на Царовска е доказ дека политиката е длабоко навлезена во образованието

Ако сакате да ја изгубите државата и каква ти е државата, треба да знаете какво ние образованието. Образованието е темелот на едно општество, на една држава итн. Ова што...

Македонија 17.03.21 | 19:28

Илиевски: Да бевме нормална држава, директорот на државен просветен инспекторат, министерката и премиерот немаше да спијат по скандалот на плагијати во Тетово

Јас открив невиден образовен криминал, ова денеска што го открива „Веритас“, издание што е, на овие професори од универзитетот во Тетово на медицинскиот факултет, а...

Македонија 12.02.21 | 21:14

Илиевски: Мухамед Зекири незаконски завршил факултет, ДПИ молчи, а на новинарите не им се дозволува да испитаат

Генералниот секретар на владата, Мухамед Зекири незаконски завршил факултет, вели просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски за „Што не е јасно“ на Алфа телевизија, потенцирајќи...

Македонија 02.12.20 | 14:35

Инспектор Илиевски: Понижување за албанската академска фела е почесниот докторат за Ахмети

Вишиот просветен инспектор Ѓорѓи Илиевски ја повика албанска академска фела да се одважи по соопштението дека Универзитетот Тетово му додели признание почесен доктор...

Вести 09.09.20 | 17:09

Инспекторот Ѓорѓи Илиевски: Судството е во рацете на политички послушници

Вишиот просветен инспектор Ѓорѓи Илиевски испрати отворено писмо до Киро Здравев, претседател на Републичкиот судски совет. Истото отворено писмо ви го пренесуваме...

Македонија 15.11.19 | 19:09

Илиевски: Ова е една лоша порака за нас како инспектори

Членовите на собраниската Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот денеска расправаа по преставката од вишиот просветен инспектор...

Македонија 26.09.19 | 12:50

Антикорупциска се прогласи за ненадлежна за унапредувањето на функционери на тетовскиот универзитет

Државната комисија за спречување корупција ја отфрли пријавата на просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски во делот за наводното незаконско унапредување во наставно...

Македонија 12.09.19 | 11:41

ВО ЖИВО: Изјава на просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски

Просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски со изјава за јавноста после средбата во германската амбасада.

Македонија 12.09.19 | 09:42

Инспекторот Илиевски на средба во амбасадата на Германија

Просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски, кој откри незаконски професорски звања на двајца министри од ДУИ, за што беше и деградиран од директорот на просветниот инспекторат,...

Македонија 05.09.19 | 11:40

Непријатно изненадување за инспекторот Илиевски

Просветниот инспектор Ѓорги Илиевски, кој обелодени дека тројца функционери на ДУИ, министерот за образование Арбр Адеми, заменик-министерот за внатрешни работи Агим...

Македонија 01.09.19 | 20:01

Премиере, го назначивте волкот да чува овци: Дујовски ќе спроведува ветинг во МВР, а и самиот е незаконски избран за вонреден професор

Иако целосно сте запознати и инволвирани (целокупната документација е кај вас) за cкaндaлите и унaпрeдувaњата во наставно научни звања на ваши (колициони партнери) високи...

Македонија 12.08.19 | 10:27

Што пишува во решението за деградирањето на инспекторот Ѓорѓи Илиевски?

Злоупотреба на доверливи податоци, неизвршување, несовесно, ненавремено или небрежно вршење на работните задачи се причините поради кои државниот просветен инспектор...

Македонија 26.07.19 | 14:55

Документите на вишиот инспектор Илиевски стигнаа во Канцеларијата на ЕУ

Документите на просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски од Тетово, кои укажуваат на незаконско унапредување во професорската кариера кај тројца функционери на ДУИ, стигнаа...

Македонија 25.07.19 | 17:11

Деградиран инспекторот Илиевски кој откри неправилности во образованието

Неправда и кршење на правото е одлуката на дисциплинската комисија да ме деградира во пониско вработување каде што нема да можам да водам предмети како инспектор, е...

Македонија 25.07.19 | 12:24

Инспекторот Илиевски деградиран на пониско работно место

Ѓорѓи Илиевски, Вишиот просветен инспектор и раководител на одделението за инспекциски надзор во високото образование, научните институти, ученичките и студентските...

Македонија 22.07.19 | 16:19

Ќе се бори за правда: Илиевски поднесе прекршочна пријава против Државниот универзитет-Тетово и ректорот Амети

Просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски покрена барање за прекршочна постапка за Тетовскиот Универзитет и за ректорот Вулнет Амети. Барање до Основниот суд во Тетово,...

Македонија 22.07.19 | 11:58

Онлајн петиција за поддршка за просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски

Околу 1300 потписи за два дена собра онлајн петицијата за поддршка за просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски, која јавно обзнани дека јавни функционери незаконски стекнувале...

Македонија 19.07.19 | 14:53

Илиевски: Ова е криминал – ќе добијам отказ зашто излегов пред јавноста за незаконските титули на Адеми и Нухиу

Невиден скандал и криминал – вака просветниот директор Ѓорѓи Илиевски ја искоментира одлуката на Второстепената комисија за инспекциски надзор да му изрече дисциплинска...

Македонија 19.07.19 | 14:21

Новинарите не биле најавени, затоа не им бил дозволен влез за расправата за инспекторот Илиевски

Денеска на новинарите не им беше дозволен влез на седницата на дисциплинска комисија во Државен просветен инспекторат, на која се расправаше за дисциплинската постапка...