Ознака: германски филм
Култура 01.09.21 | 09:18

Четири дена на германскиот филм во Кинотека на Македонија

Вечер, во летното кино „Мирно лето“ во Кинотека, почнуваат Деновите на германски филм. Ќе траат до 4 септември, а влезот е дозволен само со доказ за вакцинација против...

Култура 28.01.20 | 10:41

Филмска вечер во Кинотека на Македонија

На 30 јануари, со почеток во 20 часот, во Кинотека на Македонија, ќе се одржи филмска вечер во соработка до Гете институтот. Ќе се прикажува првиот од серијата германски...

Култура 22.10.19 | 13:29

Германски филмови во Кинотека

На 24 октомври, со почеток во 20 часот во Кинотека на Македонија, ќе се прикажува вториот од серијата германски филмови на тема силни жени/ жени за пример- „Туѓинката“...

Култура 13.06.19 | 11:15

Германскиот филм „За една девојка (Шарлин става крај)“ вечерва во Кинотека

На филмската вечер која ќе се одржи денеска во Кинотека на Македонија со почеток во 20 часот,  ќе се прикажува германскиот филм „За една девојка (Шарлин става крај)“. Режија:...

Култура 14.05.19 | 08:57

Фестивал на нов германски филм во Кавадарци

Фестивалот на новиот германски филмски пристигнува во Кавадарци. Од 13 до 17 мај 2019 година, Германска Амбасада, Гете-институт Скопје, ПроКредит Банка и Македонски Телеком,...

Култура 15.01.19 | 14:39

Германскиот филм „4 кралеви“ во Кинотека на Македонија

Филмска вечер во јануари на филмот „4 кралеви“. Германскиот филм „4 кралеви“ ќе се прикажува на 17-ти јануари во 20:00 часот во Кинотека на Македонија. Божиќ се приближува,...

Култура 12.12.18 | 10:05

Филмска вечер со „За мене и тебе“ во Кинотека на Македонија

Филмска вечер во организација на Гете-институт Скопје ќе се одрживо декември со проекција на филмот „За мене и за тебе“. Германскиот филм „За мене и за тебе“ ќе се...