Ознака: ГДП
Економија 08.10.21 | 13:54

Најмладиот милионер во Македонија има седум, а највозрасниот, 96 години, најмногу заработила Скопјанка, 7,5 милиони евра

Скопјанка остварила највисок годишен приход по сите односи од Годишната даночна пријава во текот на 2020 година. Стружанец земал највисока плата, а тетовец бил најсреќен...

Економија 11.06.21 | 08:54

УЈП: Ако имате долг од еден денар на ГДП, не плаќајте го

Граѓаните кои во Годишната даночна пресметка имаат долг од 1 денар не треба да се грижат ниту да го плаќаат. Долгот од еден денар се јавува од разликата што произлегува...

Економија 31.05.20 | 09:40

Граѓаните уште денеска имаат рок да ги потврдат даночните пријави

Граѓаните уште денеска ќе можат да ги потврдат или да ги коригираат годишните даночни пријави. Ако тоа не го сторат, од 1 јуни Управата за јавни приходи ќе ги смета даночните...

Економија 31.05.19 | 11:05

Уште денеска можат да се потврдат или корегираат податоците во годишната даночна пријава

Истекува рокот за увид во претпополнетата Годишна даночна пријава за 2018 година што значи дека даночните обврзници кои се регистрирани на системот е-Персонaлен данок...

Економија 23.04.19 | 13:04

Најдоцна до 31 мај: Да се потврди или коригира претпополнетата Годишна даночна пријава

Управата за јавни приходи ги информира граѓаните дека во тек е активноста за генерирање и доставување на претпополнета Годишна даночна пријава за утврдување на персонален...