Ознака: гари
Македонија 13.03.20 | 21:50

Поради затварање на Дебар, забрането е движење после мостот на Радика кај Бошков мост, оневозможен пристап до селата

Поради актуелната мерка за затварање на Дебар, забрането е движење после мостот на Радика кај Бошков мост, со тоа што е оневозможен пристап и до дебарските села. Жителите...

Економија 23.01.20 | 18:48

Стрвта на власта нема засит: И воздухот да можат ќе го распродадат

Ќе добијат ли правда жителите на Гари? Тие стравуваат дека поради стрвноста на власта ќе останат и без вода и со уништено село и природа. Нивната битка со инстутуциите...

Македонија 13.01.20 | 19:30

Гари во битка со институциите – при извор ќе останеме жедни и без вода

Три години трае битката на жителите од село Гари со институциите, објави „Дома.еду.мк“. Толку време тие се обидуваат да докажат дека концесијата за детални геолошки...

Економија 13.07.19 | 18:16

Жители на мијачкото Гари: Приватен концесионер за бизнис интереси ја уништува природата во селото

Жители на мијачкото село Гари се на нозе и поминуваат низ вистински хаос со институциите во државата откако решиле да се изборат против како што велат, уништувањето...

Патувања 24.06.19 | 14:00

Гари – убавина што треба да се доживее

Свеж и чист воз­дух, тем­пе­ра­ту­ра мно­гу по­ни­ска од таа во ур­ба­ни­те сре­ди­ни, жу­бор на во­да и не­ве­ро­јат­на ве­ге­та­ци­ја – уба­ви­на што ја ну­ди Ма­ке­до­ни­ја,...

Патувања 26.01.19 | 11:09

Во прегратките на Стогово, Гари му пркоси на времето

Десетина километри од Бошков Мост до Гари води асфалтен пат, оној за кичевски Извор преку Јама, се до клучката каде мора да свртите десно и со погледот ќе почнете да го...