Ознака: Габриела Илиевска
Македонија 23.12.21 | 17:02

Габриела Илиевска: Молчењето на другите жени при напад на жена е поголема казна отколку нападите

Денес се одржа конференција “Родово сензитивни локални самоуправи“ која се одржа во рамки на Годишната конференција за децентрализација и локално управување, на...

Македонија 16.12.21 | 21:41

Илиевски: Личен бил интересот на Габриела Илиевска да биде дел од мнозинството

Претседателката на Советот Габриела Илиевска има личен интерес што е дел од локалната власт, вели во интервју за Актуел на Тера ТВ, Методија Илиевски. Во интервјуто...

Македонија 15.11.21 | 17:06

Габриела Илиевска од „Поинаку“ ќе претседава со Советот на Општина Битола

Со 18 гласа ЗА е избран новиот претседател на Советот на Општина Битола – Габриела Илиевска

Македонија 14.10.21 | 18:47

Илиевска од „Поинаку“: Ќе ги решаваме секојдневните проблеми на граѓаните

Ние во нашата кампања ветуваме дека ќе ги решиме секојднeвните проблеми на граѓаните. Не ветуваме некои којзнае какви проекти, за кои не се знае ни дали има буџет. Ние...

Македонија 09.10.21 | 23:46

Илиевска од Поинаку: Не се откажувам од иницијативата за регионален шелтер центар за жени-жртви на семејно насилство

Габриела Илиевска, носител на листата за советници од “Поинаку“ се осврна на идејата за заштита на жените од семејно насилство и рече: -Еден од моите неостварени проекти...

Македонија 12.08.19 | 08:13

Писмо до Заев: Кажете ѝ на Шеќеринска, Битола умрена е!

Габриела Илиевска, независен советник во Советот на Општина Битола пиша отворено писмо до премиерот Зоран Заев, во кое му посочува дека Битола е умрена. Таа покрај останатото...