Ознака: франкфуртер алгемајне цајтунг
Македонија 11.11.20 | 10:27

Нема да има проширување ако се дозволи решавањето на историски спорови да е предуслов за преговори

Инсистирањето на Бугарија на контроверзни историски прашања како услов за евроинтерграцијата на Македонија може да ја загрози целата политика за проширување на ЕУ,...

Македонија 02.11.20 | 14:33

„Франкфуртер алгемајне цајтунг“: Ни Грците не му се приклучија на тврдењата на бугарскиот амбасадор

Во Брисел моментално се води спор што може да има сериозни последици за иднината на проширувањето на ЕУ, пишува во денешното издание германскиот весник „Франкфуртер...

Македонија 14.10.20 | 17:22

„Франкфуртер алгемајне цајтунг“: Поради Бугарија за Македонците преговорите би можеле да бидат завршени уште пред да започнат

Земјите-членки на ЕУ во март годинава се согласија да започнат пристапни преговори со Албанија и Македонија, но за Македонците преговорите би можеле да бидат завршени...

Македонија 21.08.20 | 13:42

И на Германците им е јасно дека Македонија не е парламентарна демократија, туку партиско-етнички октроиран систем

И благодариме на редакцијата на „Франкфуртер алгемајне цајтунг“ што го потврди тоа што со години тука го збориме, и што повеќе нема кој да ни го потврди дома, затоа...

Македонија 21.08.20 | 09:11

„Франкфуртер алгемајне цајтунг“: Мултиетнички грабежи

За првпат во историјата на земјата, Македонија треба да добие премиер Албанец. Тоа е највпечатливиот исход од коалициските преговори во балканската земја, која е членка...

Македонија 21.10.19 | 12:32

Франција и други земји проширувањето на ЕУ го гледаат како товар, не како приоритет

Како поранешен министер за надворешни работи, минатата година бевте еден од предводниците на кампањата против менување на името на Македонија во Македонија....