Ознака: фотоволтаични електрани
Економија 01.07.22 | 15:10

Со ова темпо на инвестирање во фотонапонски централи за една година ќе имаме моќност колку ХЕЦ „Козјак“

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) во осум месеци има издадено лиценци за производство на електрична енергија од фотонапонски електроцентрали...

Македонија 17.05.22 | 14:15

Со нарачана студија Рашковски му помогнал на Анѓушев да има монопол над македонското сонце 35 години

Македонија е најсончевата земја во Европа, а македонските олихарси во и околу власта умешно го вртат спечалот околу сонцето. Истражувачката сторија на ИРЛ „Кај ми е...

Економија 11.12.21 | 13:04

Николоски: Бизнис со фотоволтаици добива фирма со управител од Бугарија, која работи со марихуана

Намената на фотоволтаиците е за Источна Македонија, за што има докази дека владата во заминување на Заев ги делела по премиум тарифа или електричната енергија произведена...

Економија 08.12.21 | 11:35

Другата страна на приказната за „стратешките проекти“ со фотоволтаични централи кои ги најавува Зоран Заев

Енергетската јавност во Македонија, но и секој граѓанин со право е загрижен за цената на електричната енергија во претстојниот период, пишува портлаот „Брегалнички“,...

Економија 28.04.21 | 08:33

Донесени одлуки за долготраен закуп на државно градежно земјиште во атарот на Свети Николе за фотонапонски електрични централи

Владата на седница донесе шест одлуки за давање согласност за долготраен закуп на градежно земјиште сопственост на Република Македонија во атарот на Општина...

Економија 30.01.20 | 11:27

Потпишани договори за изградба на 11 фотоволтаични електрани на државно земјиште

Договори со 11 инвеститори за изградба на фотоволтаични електрани со вкупна инсталирана моќ од 35 мегавати на државно земјиште, на локациии во Македонски Брод и Свети...