Ознака: Фонд за здравство
Македонија 05.05.20 | 14:30

„Република“ дознава: Ден Дончев си поднесе оставка од директор на Фондот за здравство

Ден Дончев си поднесе оставка од местото директор на Фондот за здравство, дознава „Република“. Тој како причина за оставката наведува здравствени и семејни причини....

Здравје 02.04.20 | 13:24

Третманот на сите болни од Ковид-19 паѓа на товар на Фондот за здравство

Проблемот со здравственото осигурување на невработените како и лицата кои се отпуштаат, Фондот за здравствено осигурување го има предвидено и е предложено решение...

Македонија 24.05.19 | 15:53

Aлијанса за Албанците: Нов скандал, Фондот за здравство цените за операции на срце ги договара во четири очи

Од сигурни извори дознавме дека Фондот за здравство во четири очи ги зголемил референтните цени на кардиохируршките операции за 15-30%, со оправдување дека овој потег...