Ознака: фонд за осигурување на депозити
Економија 12.05.21 | 08:17

Не само што не е влошена, финансиската состојба на ФОД е одлична

Здружението на оштетени физички и правни лица на Еуростандард банка „Правда за штедачи“ го информираше Премиерот Зоран Заев, а со овој допис сака да ја информира и...

Економија 12.11.20 | 17:42

Обештетени близу 80% од депонентите на „Еуростандард банка“

Фондот за осигурување на депозити ја информира јавноста дека од почетокот на исплатата на обесштетувањето на депонентите на „Еуростандард банка” АД Скопје во стечај...

Економија 03.09.20 | 15:18

Фонд за осигурување на депозити: Склучен е договор со банките-исплатувачи за „Еуростандард“

Фондот за осигурување на депозити ги известува депонентите – физички лица (резиденти и нерезиденти) на „Еуростандард банка“ АД Скопје во стечај дека е склучен договор...

Економија 13.08.20 | 11:28

Фондот за осигурување на депозити во рок од 20 дена ќе почне со обесштетување на депонентите на Еуростандард банка

Фондот за осигурување на депозити упати известување до физичките лица – депоненти на „Еуростандард банка“ АД Скопје дека обесштетувањето по основ на вкупни депозити...