Ознака: физичко присуство
Култура 08.04.21 | 22:41

Професори од средното уметничко алармираат: 15 колеги се заболени, а директорот воведе настава со физичко присуство

Професори од средното уметничко училиште „Лазар Личеноски” во Скопје преку допис до јавноста се жалат од раководењето на в.д. директорот Филип Фидановски кој, како...

Македонија 30.10.20 | 14:31

СОНК бара од МОН да се преиспита одлуката за физичко присуство на учениците до трето одделение

Исплата на надомест за прекувремени часови поради зголемен обем на работа на просветните работници, бара Синдикатот за образование и наука. Претседателот на СОНК Јаким...

Македонија 27.10.20 | 09:28

40 ученици и 52 наставници се заразиле со ковид-19, сите посетувале настава со физичко присуство

Министерството за образование и наука информира дека помалку од еден процент од учениците и кадарот во основните и средните училишта се заразени со КОВИД-19. Според...

Македонија 24.09.20 | 09:05

Само четири средни училишта добија дозвола за настава со присуство во сите четири години

Дозвола за редовна настава од 1 ви октомври добија само 4 средни училишта – средното земјоделско училиште во Битола „Кузман Шапкарев“, каде што ќе се организира настава...

Македонија 23.09.20 | 19:03

Овие училишта добија дозвола за физичка настава

Владата на Македонија на својата петта седница, одржана на 22 септември, го усвои и Извештајот за работата на Комисијата за разгледување на поднесени барања од основачи...

Македонија 14.09.20 | 15:23

79 основни и 34 средни училишта побарале да одржуваат настава со физичко присуство

Вкупно 113 училишта доставиле барање за одржување настава со физичко присуство до новоформираната владина комисија составена од претставници од образование и од здравство....

Македонија 08.09.20 | 22:43

Училиштата се подготвуваат за старт на учебната година и со онлајн настава и со физичко присуство

Министерката за образование и наука Мила Царовска, во интервју во дневникот на ТВ Сител, информира дека училиштата се подготвуваат за старт на учебната година и со...

Македонија 02.09.20 | 15:43

Во скопското ОУ „Лазо Трповски“ ќе има настава со физично присуство и за погорните одделенија

Дел од директорите на училиштата денеска одржаа состанок со министерката за образование Мила Царовска, на кој соопштија дека веќе прават подготовки според здравствените...

Македонија 26.08.20 | 16:56

Средби во Владата на родителите кои се залагаат за онлајн настава и оние за настава со физичко присуство

Во одделни средби денеска во Владата беа примени претставниците на родителите кои се залагаат за онлајн настава во образовниот процес во новата учебна година и претставниците...