Ознака: фирма за чистење на снег
Скопје 27.10.21 | 08:28

За снегот што го нема, Шилегов 2 години по ред плаќа по 1 милион евра за изнајмување на машини за чистење снег

Петре Шилегов две години по ред ѝ плаќа на фирмата „Аполо инженеринг“ по милион евра годишно за изнајмување на машини за чистење на снег кој го нема, потсетува ВМРО-ДПМНЕ. 64.900.000,00...

Македонија 14.02.21 | 17:15

За снег до колена во Куманово Димитриевски потрошил 10,4 милиони денари

Куманово вчера и денеска личи на едно големо лизгалиште, обвинија советниците на ВМРО-ДПМНЕ од градот. Сите булевари и улици низ градот се подледени, возилата и пешаците...

Скопје 22.01.20 | 15:11

Снег не падна, ама Градот плати 263.000 евра за негово чистење

Договорот кој скопскиот градоначалник Петре Шилегов го склучил со фирмата „Аполо Инженеринг“ за изнајмување на возила за чистење на снег на улици во Скопје во периодот...

Македонија 18.01.19 | 15:43

За чистење на снег фирма блиска до ДУИ зема 1 милион евра годишно

Во овој период над 170 возила во Македонија работат на чистење на снегот. Само 70 од нив се на „Македонија пат“, а 100 се изнајмуваат. Годинава јавното претпријатие платило...