Ознака: филмска училница
Култура 23.05.22 | 08:45

Филмска училница во Кинотека

Кинотека, со својата Филмска училница, создава катче за сите деца кои сакаат да се дружат, да гледаат филмови и да учат како од својот богат свет со идеи, фантазии и чувства,...

Култура 12.12.21 | 10:21

Уникатно предавање на Натали Рајчиновска Певлеска за експерименталната форма на филмот во Кинотека

Експерименталната форма на филмот во нејзиниот поширок контекст повторно беше во фокусот на ФИЛМСКАТА УЧИЛНИЦА одржана на 11 декември (сабота) 2021 год. Во првиот дел од...

Култура 28.11.21 | 14:07

Кратките експериментални филмови во фокусот на Филмска училница во Кинотека

На 27 ноември (сабота) во Кинотеката се одржа петтата сесија од втората сезона на проектот ФИЛМСКА УЧИЛНИЦА. Денешната работилница се фокусираше на кратките експериментални...

Култура 14.11.21 | 09:47

Саша Станишиќ со инспиративно предавање за развојот на филмските правци во Кинотека

Во Кинотека викендов се одржа третата сесија од втората сезона на проектот ФИЛМСКА УЧИЛНИЦА. Оваа сесија беше посветена на доминантните филмски правци од почетокот...

Култура 07.11.21 | 11:51

Филмовите и филмските материјали како наставно средство

На 6 ноември (сабота) во Кинотеката се одржа втората сесија од втората сезона на проектот ФИЛМСКА УЧИЛНИЦА. Едукативниот проект е поддржан од Министерството за култура,...

Култура 31.10.21 | 17:38

Започна втората сезона на „Филмска училница“-едукативен проект на Кинотека

Со првата сесија во саботата (30 декември) започна втората сезона на едукативниот проект на Кинотеката, насловен „Филмска училница“. Проектот е поддржан од Министерството...

Култура 25.10.20 | 11:51

Трета сесија на проектот „Филмска училница“

Третата сесија на Филмската училница почна со презентацијата на видеоесеите на неколку посетители и нивните опсервации на избраните теми. Филмската и телевизиска...