Ознака: фиќо
Колумни 26.03.20 | 16:38

Македонија е како „фиќо” – се пали со туркање

Алдо Климан Компромисите секогаш скапо се плаќаат. ЕУ веќе одамна јавно признава дека го плаќа цехот на својот политички компромис направен со приемот во своето членство...

Калеидоскоп 06.02.20 | 10:30

Ова никој не го предвиде: Колку и да додава гас, „фиќото“ и понатаму е пред него

Иако изгледа дека едноставно може да се претекне „фиќото“ се случи нешто сосема поинаку. Ова никој не го очекуваше. На еден пат во Уругвај непознат возач се обидел да...

Калеидоскоп 20.06.19 | 11:50

Хрватски медиуми: Македонски мајстори од старо „фиќо“ направија електричен автомобил

Македонски мајстори вградија електричен мотор во легендарниот автомобил „застава 750“, попознат како „фиќо“, пишуваат хрватски медиуми. Работата на замената на оригиналниот...

Калеидоскоп 06.02.19 | 18:27

Промовирано првото македонско „Фиќо“ на струја

Група етузијасти од Скопје, здружени во ББ Класик Карс, денеска промовираа македонски електричен автомобил наречен ЗАС Г20. Станува збор за реставрирано „фиќо“, во...