Ознака: фабрика за отпад
Македонија 02.10.21 | 11:59

Стојанов: Нема да дозволам фабрика за отпад во Неготино

Програмата „Гарантирам“ која ја нуди ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата за Обнова на Македонија, допира до секој од Вас, затоа што соддржи проекти кои се наша заедничка потреба,...

Економија 21.07.21 | 15:00

Граѓанска иницијатива: Владата јавно да каже кој е инвеститорот на фабриката за отпад во Неготино

Граѓанскиот инспекциски совет (ГИС) бара Владата јавно да каже кој е инвеститорот на новата фабрика за отпад во Неготино што е најавена како стратешка инвестиција, да...

Македонија 19.07.21 | 22:55

Фабриката за обработка на отпад во Неготино доби статус на стратешки инвестициски проект

Владата денеска на седница донесе Одлука за утврдување статус на стратешки инвестициски проект на Друштво за трговија и услуги „Зока енерџи солушн увоз“ од Неготино. Одлуката...

Економија 10.07.21 | 19:43

Неготино не е депонија! Заев, оди си!

Премиерот Зоран Заев, денеска се обрати на јавната дебата во организација на општина Неготино, посветена на новата инвестиција за отворање на фабрика за обработка на...

Економија 10.07.21 | 19:32

Заев бара поддршка од жителите на Неготино за отворање фабрика за обработка на отпад

Премиерот Зоран Заев вечерва на јавна дебата во Неготино ја побара поддршката од жителите на оваа општина за реализација на инвестицијата за отворање фабрика за обработка...