Ознака: есма реџепова
Колумни 29.07.20 | 09:54

Есма, Мала Преспа и нашето Министерство за морепловство

Васко Шутаров Се среќаваат првите луѓе на швајцарската и македонската влада, разговараат за составот и структурата на нивните извршни власти  и македонскиот премиер...

Музика 21.07.20 | 21:15

Ѝ ја остави куќата на Владата, ама повеќе од жална е глетката во домот на Есма Реџепова

Наместода биде Дом или Музеј на светската хуманост и спомен место на кое луѓето ќе се сеќаваат на кралицата на ромската музика, куќата на Есма Реџепова денеска е постојана...

Естрада 05.06.20 | 11:50

Тупурковски: Есма сакаше да ни ја препише куќата

Васил Тупурковски Циле, со нова тура интересни приказни ќе биде гостин во новата 1на1, во недела од 18.30 на Канал 5. Минатата недела, Жаре и Тупурковски муабетеа за неговата...

Музика 11.12.18 | 08:39

Две години ѝ правеа споменик и го погрешија

Гревота е да кажеме дека не сме навикнати на официјални места да прочитаме сè и сешто, од владините кабинети и канцеларии излегле секакви небулоси, високо неписмени...

Естрада 09.12.18 | 14:31

Есма Реџепова конечно доби достоинствен дом!

По речиси две години од смртта на кралицата на росмаката музика, Есма Реџепова, нејзиното вечно живеалиште, конечно доби надгробен споменик и достоинствено одбележување...