Ознака: Есенски музички свечености
Култура 22.11.22 | 09:04

Концерт на Ивона Нацевска и Андреј Наунов вечерва во НОБ

Оперската пејачка Ивона Нацевска и пијанистот Андреј Наунов вечерва во фоајето на Националната опера и балет ќе одржат концерт во рамки на Есенски музички свечености. Како...

Култура 04.11.22 | 16:31

Концерт на пијано дуото Гелебешеви

Во Музејот на македонската борба, вечерва со почеток во 20 часот, концерт ќе одржи пијано дуото Гелебешеви-Катерина Гелебешева Костадиновска – пијано и Глигор Гелебешев...

Култура 03.11.22 | 20:10

Есенски музички свечености се отвораат со концерт на ансамблот „БА-РОК“

Утре, в петок, во 20,30 часот, на 4 ноември ќе се одржи свеченото отварање на фестивалот Есенски музички свечености во фоајето на Националната опера и балет, со спектакуларниот...

Култура 17.11.21 | 11:17

Есенски музички свечености: Концерт на Трио долче вечерва во Музејот на македонската борба

Во рамките на манифестацијата „Есенски музички свечености“ вечерва со почеток во 20 часот концерт ќе одржи „Трио долче“. На програмата се:  1.Михаил Глинка – Патетично...

Култура 15.11.21 | 16:19

Младински музички маратон во рамките на „Есенски музички свечености“

Во рамки на 22. издание на манифестацијата „Есенски музички свечености“ 2021 на 15 ноември (понеделник) ќе се одржи „Младински музички маратон“. Настанот стартува од 20...

Култура 05.11.21 | 10:19

Со концерт на „Танец“ и Влатко Стефановски вечерва почнуваат Есенските музички свечености

Овогодишното 22. издание на традиционалната манифестација „Есенски музички свечености“ 2021 почнува со концерт на Националниот ансамбл „Танец“ и Влатко Стефановски...

Музика 03.11.21 | 14:17

22. издание на „Есенски музички свечености“ се отвора со концерт на Влатко Стефановски и „Танец“

Отворањето на 22. издание на манифестацијата „Есенски музички свечености“ ќе се случи в петок (05.11.2021) со концертот на Националниот ансамбл „Танец“ и Влатко Стефановски,...

Култура 25.11.19 | 11:59

Есенски музички свечености: Концерт на Надежда Цанова и Петар Македонски

Во рамките на Есенски музички свечености вечерва со почеток во 20 часот во Музејот на македонската борба ќе се одржат концерт Надежда Цанова и Петар Македонски. На програмата...

Култура 20.11.19 | 15:18

Есенски музички свечености: Концерт на Филхармонискиот оркестар и хор „Кодај“ со солистот Барнабаш Келемен

Концерт на Филхармонискиот оркестар и хор Кодај со солистот Барнабаш Келемен на 28 ноември 2019 во 20:00 часот во македонската Филхармонија како дел од Есенските музички...

Култура 18.11.19 | 10:13

Есенски музички свечености: Концерт на студентите на ФМУ

Студентите на Факултетот за музичка уметност вечер ќе одржат концерт во рамки на јубилејните 20. Есенски музички свечености. На концертот што ќе се одржи во просториите...

Култура 15.11.19 | 10:38

Јубилејни 20. Есенски музички свечености: Полифони одблесоци во изведба на камерниот оркестар „Профундис’

Вечерва во Фоајето на Македонската опера и балет, во рамките на јубилејното издание на Еенски музички свечености, концерт ќе одржи камерниот оркестар „Профундис“: Јане...

Култура 31.10.19 | 13:40

Николас Алштед со Филхармонија вечерва ги отвораат јубилејните „Есенски музички сечености“

Во Филхармонија вечерва ќе настапи германскиот виолончелист Николас Алштед, еден од најбараните инструменталисти на светската музичка сцена. Тој ќе ги отвори „Есенските...