Ознака: ЕПТИСА
Македонија 10.03.23 | 14:38

Ковачевски: Нормално е Антикорупциска да ја врши својата работа за какви и да било сомнежи за автопатите

Антикорупциската комисија нормално е да си ја работи својата работа во делот на она за што постојат сомнежи, меѓутоа тоа не значи дека „Бехтел и Енка“ ќе ги одложи работите,...

Македонија 10.03.23 | 12:35

Државниот секретар на САД ги предупредил Ковачевски и Груби за кинеската фирма?

Артан Груби се избламира себе, а ја избламира и Македонија, за надзор на изградбата на Коридорите 8 и 10д првин избрал руска фирма, а сега кинеска.Надзорот над американската...

Македонија 10.03.23 | 09:18

Дали овие Кинези кои ја раководат Ептиса личат на Шпанци?

Шаонин Жу, потпретседател на бордот на директори на Ептиса, Чао Ванг финансиски шеф на Ептиса и Јиран Меи менаџер на Ептиса се раководниот кадар на спорната компанија...

Македонија 09.03.23 | 09:03

Груби е потонат до гуша во криминал

Артан Груби е потонат до гуша во корупција и криминал. Тој брани тендер кој смрди на наместена работа за Конзорциумот воден од ИРД, а во состав на ЕПТИСА, Електра Солушн...

Македонија 07.03.23 | 09:00

Ковачевски и Груби со молчење се бранат за тендерот тежок 22 милиони евра на сомнителна фирма

После скандалот со изборот на компанија ЕПТИСА тежок 22 милиони евра сите владини функционери бегаат од одговори. Бегаат затоа што се фатени во тешка корупција. Одеднаш...

Македонија 06.03.23 | 08:40

Дали тендерските услови за коридорите 8 и 10, се менувани токму за ЕПТИСА, од страна на Ковачевски и Груби?

Ковачевски и Груби, седум дена пред истекот на рокот за поднесување на понудите од страна на заинтересираните фирми за вршење на надзорот тежок 22 милиони евра,  го продолжуваат...