Ознака: емоции
Психологија 29.01.22 | 21:27

Емоциите ги уништуваат органите: Белите дробови страдаат од осаменост, црниот дроб од лутина…

„Срцето скршено од тага“ сега звучи сосема реално. Во традиционалната кинеска медицина постои теорија дека секој орган во човечкото тело е под влијание на одредени...

Калеидоскоп 12.03.21 | 11:10

Доцниш 1.399 дена: Маж со солзи ја дочека партнерката по 4 години разделеност

На меѓународниот аеродром во Скопје се случи неверојатно емотивна сцена која покажа дека вистинската љубов е посилна и од времето и од границите и од разделеноста. Маж...

Психологија 25.04.20 | 22:41

Како боите влијаат на расположението и емоциите

Боите имаат голема улога во човечката психологија. Во рок од 90 секунди размислуваме за луѓето и производите откако ќе ги погледнеме, а околу 62 до 90 отсто од нашето мислење...

Здравје 20.10.19 | 10:25

Како емоциите го уништуваат телото: Од страв страдаат бубрезите, од тврдоглавост – половината

Емоциите се специфичен вид состојби и процеси во човечката психа, кои се манифестираат за време на различни настани, појави и ситуации. Секојдневно доживуваме и до стотина...