Ознака: електронска наплата
Економија 07.10.19 | 09:52

Oд денеска електронско плаќање на патарината Миладиновци

Патарина на наплатната станица Миладиновци на Коридор 8 од денеска може да се плаќа и по електронски пат со М – картичка. Електронската наплата на таа станица ќе се врши...

Сервиси 07.10.19 | 09:23

Електронско плаќање и на патарината Миладиновци

Патарина на наплатната станица Миладиновци на Коридор 8 од денеска може да се плаќа и по електронски пат со М – картичка. Електронската наплата на таа станица ќе се врши...

Економија 21.09.19 | 16:49

ВМРО-ДПМНЕ: Системот со вињети е поефикасен

13 милиони евра за надградба на #патарините, наместо едноставни и практични #вињети Наместо воведување вињети за наплата на таксите за користење на државните патишта,...

Економија 20.09.19 | 12:47

Со 13,7 милиони евра ќе се воведува електронската наплата и на патарините на Коридорот 8

Европската банка за обнова и развој со кредит од 13 милиони евра ќе го финансира подобрувањето на постојниот систем на патарини, како и новите станици за електронска...