Ознака: екологисти
Македонија 23.12.19 | 22:43

Екологистите очекуваат решенија за проблемот со загадувањето

Како што влеговме, така и излегуваме. Очекуваме дека ќе се донесат решенија како што беше и средбата, на највисоко државно ниво, но скептици сме дека веднаш ќе се пристапи...

Македонија 23.12.19 | 19:10

Забрана за увоз на отпад, контрола на хидроцентралите во заштитени подрачја, и контрола на дивоградбите, се барањата на екологистите пред Советот за безбедност

Забрана за увоз на отпад, преразгледување на сите елаборати за хидроцентрали во заштитени подрачја, полициска поддршка на испекциските контроли за животна средина...

Калеидоскоп 17.11.19 | 17:11

Eкологистите го кренаа гласот против изградба на Марина во Студенчишкото блато

Студенчишкото блато не смее да се третира како нечиј двор,или паркинг за неколку ситни капиталисти за кои Блатото е поплавена ливада на која ќе може безбедно да си ги...