Ознака: еко герила
Економија 27.02.21 | 10:21

Активисти со отворено писмо до Заев: Малите хидроцентрали го оставија Тетово со денови без вода

Активистите од Зелен фронт против мали Хидроцентрали и Еко Герила преку соопштенија до јавноста реагираат за тоа што делови од Тетово веќе неколку дена имаат проблеми...

Македонија 09.07.20 | 15:12

Еко Герила: Повеќе од 15 години не е решен проблемот со отпадот во Полошкиот регион

Здружението Еко Герила од Тетово истакнува дека граѓаните се соочуваат со последиците од неуспешното менаџирање со отпадот во Полошкиот регион, а највисока цена деновиве...

Македонија 26.06.20 | 12:01

Дождот не е причина за поплавите во тетовско, туку изградбата на хидроцентралите

Движењето Еко Герила оценува дека неодамнешните поплави во селата од Полошкиот регион (Доброште, Теарце и сл.) не се резултат на дождови кои никогаш не биле отсутни во...

Македонија 03.02.20 | 19:27

Екологистите бараат од Заев да не го кочи прогласувањето на Шар Планина за Национален парк

Екологистите бараат од Заев да не го саботира прогласувањето на Шар планина за Национален парк. Движењето „Еко герила“ ја смета изјавата на поранешниот премиер Заев...

Македонија 30.07.19 | 15:04

„Еко герила“: Сите амбасади ќе ги информирме за насилството на советникот Усеини во Охрид

Движењето Еко герила ќе го пријави советникотод ДУИ во Општина Охрид, Нефи Усеини, во амбасади и меѓународни организации за нападот врз професорот на Универзитетот...