Ознака: ебор
Економија 25.06.20 | 11:08

Почна програмата на ЕБОР за бесплатни онлајн обуки за мали бизниси

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) почна програма за бесплатно онлајн учење и советување за микро, малите и средните компании (ММС) соочени со економското влијание...

Економија 13.05.20 | 11:22

ЕБОР: Пад на БДП во сите региони за 3,5 проценти

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) предвидува дека економијата во регионите каде е активна годинава ќе бележат просечен пад од 3.5 проценти заради економското...

Економија 07.11.19 | 09:16

ЕБОР ни предвидува раст на економијата од 3,2 отсто

Европската банка за обнова и развој ги ревидира проекциите за растот на македонската економија за оваа и за наредната година на 3,2 отсто, наместо претходно очекуваните...

Скопје 27.06.19 | 13:49

ЕБОР: Скопје и Тирана стануваат еколошки градови

Главните градови на Македонија и Албанија активно бараат нови начини да станат позелени, преку подобрување на квалитетот на воздухот и водата, почисто централно затоплување,...

Економија 28.05.19 | 15:39

ЕБОР ја одобри Стратегијата за Северна Македонија за наредните пет години

Бордот на директори на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) ја одобри новата Стратегија за Северна Македонија за нивниот ангажман во земјава во периодот од 2019...