Ознака: Државен завод за статистика
Македонија 30.11.22 | 12:42

Негативен природен прираст и помалку склучени бракови во третиот квартал

Во третото тримесечје од 2022 година, во земјава се евидентирани 4 956 живородени деца и во споредба со истиот период од претходната година нивниот број е намален за 3.0 %,...

Македонија 20.10.22 | 12:30

Државниот завод за статистика ја подготви првата публикација од Пописот 2021

По обработката на податоците и објавувањето во сетови, Државниот завод за статистика ја подготви и првата публикација од Пописот 2021 во која се содржани клучните показатели...

Македонија 31.08.22 | 12:43

Сè помалку деца се раѓаат во Македонија

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на живородените деца во второто тримесечје од 2022 година, во споредба со истиот период од претходната година,...

Македонија 28.05.22 | 10:10

Наталитетот зголемен, но природниот прираст и натаму негативен

Во првото тримесечје од 2022 година, во земјава се евидентирани 4 009 живородени деца и во споредба со истиот период од претходната година нивниот број е зголемен за 2.9 %,...

Економија 28.05.22 | 09:48

Плаќаме 21.4% поскапо од лани ова време, не сметајќи ја струјата

Според податоците на Државниот завод за статистика, во април 2022 година, продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се повисоки...

Македонија 30.03.22 | 08:18

Државниот завод за статистика денеска ќе ги објави податоците од Пописот 2021

Државниот завод за статистика денеска ќе ги објави податоците од Пописот на населението, домаќинствата и становите, 2021 година, кој што се спроведе од 5 до 30 септември...

Македонија 22.03.22 | 22:09

Груби: Неколку изјави на директорот на Заводот за статистика се за жалење!

Вицепремиерот Артан Груби во гостување на ТВ21 рече дека „има неколку изјави на директорот на Заводот за статистика (Апостол Симовски) кои се за жалење“ и дека „Албанците...