Ознака: државен ревизор
Македонија 12.12.19 | 14:57

Максим Ацевски избран за главен државен ревизор

Собранието на денешната седница го избра Максим Ацевски за главен државен ревизор, на предлог на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата. Одкуката...

Македонија 06.12.19 | 18:01

Постигнат договор за нов државен ревизор

Економистот Максим Ацевски е предложен за нов главен државен ревзиор. Одлуката беше едногласно донесена од страна на Комисијата за избори и именувања, а Собранието...

Македонија 06.12.19 | 15:31

Максим Ацевски предложен за главен државен ревизор

Собраниската комисија за прашања на изборите и именувањата денеска го предложи Максим Ацевски за главен државен ревизор. Едногласно е донесена одлуката од Комисијата,...

Македонија 05.12.19 | 19:33

Утре повторно ќе се избира главен ревизор

Претседателот на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата Илија Димовски за утре закажа продолженија на три седници, а на едната од нив повторно избор...

Македонија 01.11.19 | 18:22

И денес нема договор за избор на главен државен ревизор

Комисија за прашања на изборите и именувањата дополнително ќе се наврати на расправата по точката за избор на главен државен ревизор, откако денеска предлогот на функцијата...

Македонија 01.11.19 | 13:44

Постигнат договор за државен ревизор

Собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата, на која треба да се одлучува кој ќе биде државен ревизор, е одложена за во 14 часот. Претседателот на Комисијата,...

Македонија 31.10.19 | 23:50

Утре нов обид да се избере главен ревизор

Комисијата за прашања на изборите и именувањата за утре закажа седница на која треба да биде одлучено кој ќе биде главен ревизор. Собраниски извори потврдуваат дека...

Економија 21.10.19 | 17:00

Заводот за ревизија со месеци нема главен ревизор: Не се врши ревизија бидејќи нема кој да ги потпиште документите

Заводот за ревизија со месеци нема главен ревизор, а државните ревизори не можат да влезат и да направат финансиска контрола во ниту една државна институција. Од почетокот...