Ознака: Државен архив
Вести 09.08.21 | 13:36

Оригинален примерок од Охридскиот рамковен договор предаден на Државниот архив на Македонија

Илир Лума од Тетово, поранешен член на ПДП, во последните 20 години во домашни услови ја чувал една од примероците на Охридскиот рамковен договор. Досега ваков примерок...

Македонија 26.07.21 | 11:39

Државниот архив упати повик до иселеништвото за доставување архивски материјали од национално значење

Државниот архив во соработка со Агенцијата за иселеништво, ги повикува сите индивидуалци и претставници на иселенички организации кои поседуваат материјали, списанија,...

Култура 11.06.21 | 15:31

Постигнат договор за интензивирање на дигитализацијата на архивската граѓа од Архивот на Југославија

Директорот на државниот Архив, Емил Крстески и македонскиот амбасадор во Белград, Александар Поповски денеска на средби во Архивот на Југославија и Државниот архив...

Култура 17.05.21 | 16:06

Документацијата од „Струшки вечери на поезијата“ предадена на Државниот архив

Целокупната документација на Меѓународната поетска манифестација Струшки вечери на поезијата, предадена во Државниот историски архив. Вредните документи од 1963 до...

Култура 13.03.21 | 09:19

Во државен архив, Сектор за финансиски прашања бараат човек со завршен факултет биологија

Во државен архив, Сектор за финансиски прашања бараат човек со завршен факултет БИОЛОГИЈА. Ова е уште еден од огласите за работа кои се коментираат на социјалните мрежи.  

Македонија 27.02.21 | 11:28

Се полни администрацијата: Државниот архив вработува биолог за сметководствено работење

Се поочигледно е дека власта продолжува со трендот полнење на државната администрација со партиски активисти, а за тоа е доволен доказот што на огласот за вработување...

Култура 07.09.20 | 14:10

Државниот архив ќе учествува на 32. Саем на книгата

Државниот архив ќе учествува на Саемот на книгата, што од утре до 14 септември ќе се одржи на отворениот простор кај СЦ „Борис Трајковски“, на кој ќе се претстави со шеесет...

Економија 13.02.20 | 19:41

Кетеринг од шест милиони евра за Државен архив на Македонија

Државниот архив на Македонија, во јануари годинава, го одобрил, а денеска го склучил договорот со компанијата „ДАЛМА ФООД“ за кетеринг во вредност од 5 милиони 756 илјади...

Економија 17.07.19 | 12:30

Разрешени директорите на МЕПСО, ЕЛЕМ, Македонија пат, Драмски, Државен архив…

Зоран Заев, претседателот на Владата денеска на прес-конфренција ги соопшти имињата на разрешените функционери меѓу кои се директорите на МЕПСО, ЕСМ, Македонија пат,...