Ознака: додаток
Македонија 23.08.22 | 12:00

Тренчевска не им го исплати додатокот на корисниците на гарантирана минимална помош

Министерството за труд и социјална политика не им го исплати додатокот од 1.000 денари на корисниците на гарантирана минимална помош, aлармираат од Левица. Овој додаток...

Економија 22.08.22 | 11:15

МТСП: Додатокот од 1000 денари за корисниците на ГМП ќе продолжи од октомври до март

Министерството за труд и социјална политика демантира дека имало кратење на висината на средствата за корисниците на Гарантирана минимална помош. Кратењето на споменуваните...

Македонија 27.10.21 | 10:33

МТСП: Во тек е дополнителната исплата на образовен додаток

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) соопшти дека е во тек дополнителната исплата на образовен додаток, кој се исплаќа во случај ако има позитивно решени...

Македонија 09.08.21 | 13:40

Заев почна со поткупот пред избори: Ги чести вработените во министерствата со по 9.000 денари

Со наближувањето на изборит владата на Зоран Заев почна со поткуп на своите најверни глаасачи, вработените во министерствата. На седницата на владата од 5 август е донесена...

Економија 30.10.20 | 16:12

Во тек е дополнителна исплата на образовниот додаток

Во тек е дополнителна исплата на образовниот додаток, кој се исплаќа во случај ако има позитивно решени жалби и задоцнето известување од страна на училиштата, соопшти...

Скопје 26.10.20 | 11:01

Пожарникарите протестираат: Судот пресудил во нивна корист, а Град Скопје не ги рецка

Пожарникарите на Град Скопје во Бригадата во Автокоманда протестираат поради не исплаќањето на надоместокт за опасност при работа, за кој пред 18 месеци Судот донел...

Свет 07.09.20 | 20:22

Од денеска секое дете во Германија ќе добие по 300 евра

Од денеска почна исплатата на 300 евра за секое дете во Германија. Тоа е само една од мерките од спасувачкиот пакет договорен во јуни за справување со пандемијата. Речиси...

Балкан 17.06.20 | 13:57

Тие што ги загубиле работните места ќе добијат по 514 евра во Словенија

Заводот за вработување на Словенија за само една недела на 650 лица кои изгубија работа поради епидемијата на коронавирусот им исплати финансиски кризен додаток од 514...

Економија 27.05.19 | 11:49

Од среда аплицирање за детски и образовен додаток

Министерството за труд и социјална политика ја проширува достапноста на детскиот и образованиот додаток за 20 пати повеќе деца. Со ова значително придонесуваме за намалување...