Ознака: Дирекција за заштита на лични податоци
Македонија 16.02.21 | 13:57

Кузевски: Сите попишувачи ќе се обучуваат за заштита на личните податоци на граѓаните

Агенцијата за заштита на лични податоци (АЗЛП) е вклучена во подготовките за пописот на населението што треба да се одржи од 1 до 21 април, а сите попишувачи ќе поминат...

Скопје 05.09.19 | 12:43

Белата мечка на Дирекцијата за заштита на личните податоци

Дали и овојпат скопскиот градоначалник, адвокатот Петре Шилегов, ќе го добие третманот на бела мечка и наместо глоба, ќе добие предмет во фиока во Дирекцијата за заштита...

Скопје 04.09.19 | 12:26

Шилегов да им ги плати казните на таксистите зашто им ги објави личните податоци

Советничката група на ВМРО – ДПМНЕ и Коалицијата „За Подобра Македонија“ во Град Скопје истакнува дека градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов во желбата...

Скопје 04.09.19 | 11:40

Шилегов се спасува „педерски“, со пиши-бриши

Три часа подоцна и текстот на „парапорталот“ „Република“ адвокатот Петре Шилегов, кој ја извршува функцијата градоначалник на Скопје, со „педерски“ финти се обидува...

Скопје 04.09.19 | 09:29

500 евра за таксистите – затвор за Шилегов?!

Шилегов казнил таксисти со по 500 евра и со јавно објавување на личните податоци. Име, презиме, матичен број и адреса на живеење завршија на Фејсбук ѕидот на Петре Шилегов. Изречени...

Македонија 10.04.19 | 21:08

ДЗЛП објави документ за употреба на лични податоци во тек на политички кампањи

Дирекцијата за заштита на личните податоци на нејзината веб страница објави изјава за употребата на лични податоци во текот на политичките кампањи усвоена на 13 март...

Македонија 06.03.19 | 12:43

Со пари на граѓаните власта врши притисок врз медиумите – Република го доби спорот со Обвинителството

Владата врши притисок врз медиумите со чија уредувачка политика не се согласува, притоа користејќи го Јавното обвинителство. Нема поинаков начин да се протолкува кривичната...

Економија 05.03.19 | 12:17

Внимавајте со личните податоци: Има лажни наградни игри на социјалните мрежи

Дирекцијата за заштита на лични податоци (ДЗЛП) информира дека се забележува зголемена активност на организирање лажни наградни игри преку социјалните мрежи (Facebook,...