Ознака: Димиттар Ковачевски
Македонија 09.08.22 | 09:38

Ковачевски e скриен во глувчешка дупка и молчи, додека во Бугарија се спремаат нови услови и барања за Македонија

а повидок нов дебакал на предавничката влада предводена од Димитар Ковачевски во дипломатијата. Повторно нови услови и нови документи од страна на Бугарија кон Македонија....

Македонија 03.08.22 | 16:23

За Ковачевски референдумот ќе биде само враќање назад

Ние сме се изјасниле дека сакаме независна македонска држава која што ќе стане членка на Европската унија. Ако го погледнете и Уставот и нашето уредување и сите стратегии...

Македонија 15.07.22 | 12:36

ВМРО-ДПМНЕ бара Ковачевски да не се крие и да се појави во Собранието

Продолжи расправата за францускиот предлог во Собранието.Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ арументирано излегуваат со стави за штетноста на овој предлог со кој Македонија...

Македонија 01.07.22 | 15:44

Ковачевски не ја кажа разликата меѓу првиот и вториот француски предлог

Позицијата во која денес се наоѓаме е далеку поповолна за нас. Пред нас имаме предлог кој ги инкорпорира нашите забелешки и јасно изразени ставови.  Предлогот го гледаме...

Македонија 21.06.22 | 23:37

Ковачевски не треба да оди во Брисел само за да се слика, смета Пендаровски

Шефот на државата Пендаровски смета дека Ковачевски не треба да оди во Брисел само да се слика и дека го советува да не оди.   „Јас го советувам да не оди. Мојот совет...

Вести 22.05.22 | 19:49

Пола Влада сосе ќерката на Ковачевски кај папата во Ватикан и на гробот на Св.Кирил

Во владиното соопштението се вели дека на 24 мај официјалниот дел од програмата започнува со оддавање почит пред гробот на Свети Кирил во базиликата Сан Клементе, каде...

Македонија 19.05.22 | 13:58

Ковачевски прифаќа за Џафери да се води постапка во Собрание

Премиерот Димитар Ковачевски смета дека постапката поврзана со снимката на која се слуша гласот на претседателот на Собранието, Талат Џафери треба да се одвива во законодавниот...

Македонија 18.05.22 | 13:38

Ковачевски потврди дека сме далеку од решение со Бугарија

Во овој момент не постои документ што е заеднички прифатлив за двете страни и кој може да претставува  основа за решение. Нема да има никави отстапки, со оглед на тоа...