Ознака: дијамант
Калеидоскоп 30.12.19 | 10:41

Вака изгледа дијамантот од 190 карати пронајден во Русија

Огромен дијамант од 190,77 карати е пронајден во руската сибирска федерална единица Јакутија, само неколку дена пред Нова година, соопшти Алросе, водечкиот светски производител...

Свет 30.12.19 | 10:36

Пронајден дијамант од 190 карати: Се верува дека е стар две милијарди години

Огромен дијамант од 190,77 карати е пронајден во руската сибирска федерална единица Јакутија, само неколку дена пред Нова година, соопшти Алросе, водечкиот светски производител...

Калеидоскоп 29.12.19 | 15:33

Дијамант од 190 карати пронајден во Русија

Огромен дијамант од 190,77 карати е пронајден во руско сибирската федерална единица Јакута, само неколку дена пред Нова Година, соопшти водечкиот светски производител...

Калеидоскоп 07.10.19 | 11:08

Пронајден дијамант каков што светот досега нема видено

Единствениот дијамант со скапоцен камен во него е пронајден во Сибир. Дијамантот е наречен „Матрјошка“, а се верува дека е стар 800 милиони години и дека е непроценлив...