Ознака: Дениција
Култура 04.04.20 | 20:06

Елка Јачева Улчар: Не сакам да верувам дека професор по македонски јазик си дозволил да скрати авторско дело зашто така бара од нас политиката

Професорката Елка Јачева Улчар на својот фејсбук профил по повод необјавата на последниот стих од академик Петре М. Андреевски во работниот лист за онлајн настава за...

Култура 04.04.20 | 19:36

Во работен лист за онлајн настава не постои последниот стих: „Кога ја љубев Дениција како да учествував во создавањето на првата Македонска Држава”

Дарија Андовска, професорка на Факултетот за музичка уметност, на социјалните мрежи сподели информација дека во работниот лист за онлајн настава за шесто одделечние...

Семејство 31.12.19 | 10:12

Дениција и Давид најчести имиња во 2019 година

Дениција е најчестото женско, а Давид најчестото машко име што граѓаните во земјава им го давале на своите новородени деца во текот на оваа година. Според податоците...