Ознака: Дејан Давидовски
Македонија 21.09.19 | 10:11

Шведската амбасада за случајот „Давидовски“: Насилството од 27 април останува неприфатливо

Oдлуката на Владата на Шведска да ја потврди проценката на Врховниот суд дека не треба да се екстрадира Дејан Давидовски, обвинет во земјава за насилството во Собранието,...

Македонија 20.09.19 | 18:35

Вековна демократија како Шведска порача дека Македонија не е правна држава

Алфа телевизија имаше ексклузивна можност да зборува со Дејан Давидовски, првостепено осуден за настаните на 27 април. Тој во моментот е во Шведска, држава членка на...

Македонија 07.09.19 | 11:46

За Врховниот суд на Шведска упадот во Собранието на 27 април 2017 година е бунт, никако тероризам

Настаните во македонското Собрание на 27 април не се тероризам, потврдува шведскиот Врховен суд, кој одби екстрадиција на Дејан Давидовски за настаните од „27 април“,...

Македонија 06.09.19 | 17:25

Документи од Шведска: 27 април не е тероризам

Настаните во македонското Собрание на 27 април не се тероризам, потврдува шведскиот Врховен суд, кој одби екстрадиција на Дејан Давидовски за настаните од „27 април“,...

Македонија 04.09.19 | 11:10

Груевски: Во сенка на „Рекет“ останаа 4 крупни скандали, штетата ќе ја почувствува македонскиот народ

Во сенка на мега-корупцискиот скандал на владата „Рекет” останаа неколку крупни работи од кои државата, граѓаните и посебно македонскиот народ во иднина може да имаат...

Македонија 12.08.19 | 14:21

Богдан Илиевски: Рекетарскиот процес за 27 април допрва ќе доживее правда

“Шведска одби екстрадиција на обвинетиот за 27 април Дејан Давидовски. Според шведскиот суд Давидовски е гонет и би бил суден во политички а не криминален процес,...

Македонија 11.08.19 | 22:48

Шведска одби екстрадиција на Дејан Давидовски бидејќи смета дека тоа е политички прогон

Во Шведска е одбиено барањето од македонските државни органи за екстрадиција на Дејан Давидовски, обвинет за настаните во Собранието на 27 април 2017 година. Дејан Давидовски...

Македонија 12.04.19 | 19:53

Уапсен Дејан Давидовски во Шведска

Шведската полиција го уапси Дејан Давидовски, кој е обвинет за терористичко загрозување на уставниот поредок и безбедноста при организираниот напад на Собранието...