Ознака: дебарско езеро
Црна хроника 20.09.21 | 17:36

Граделе дивоградби на брегот на Дебарско Езеро: Кривични пријави за жители на Дебар

Продолжува узурпацијата на земјиште во државна сопственост долж брегот на Дебарско Езеро и бесправната градба на објекти. По таа основа до сега се поднесени повеќе...

Црна хроника 19.08.21 | 17:35

Дебрани на големо си сечеле дрва покрај Дебарското езеро

Поднесени се кривични пријави против двајца жители на Дебар кои опустошиле дел од боровата шума покрај брегот на Дебарско Езеро, земјиштето го узурпирале и почнале...

Црна хроника 27.01.21 | 14:26

За журка во викендица кај Дебарско Езеро – кривични пријави за 16 лица

Сопственик на викендица, лоцирана на брегот на Дебарско Езеро и негови пријатели заработија кривични пријави поради непочитување на здравствени прописи за време на...

Економија 11.11.20 | 15:01

Пресуши Дебарското Езеро

Дебарското Езеро е езеро кое е доведена во најочајна состојба поради неспособноста на владата на Зоран Заев и раководството на АД ЕЛЕМ, обвини Цветан Трипуновски од...

Македонија 07.11.20 | 12:53

ЕЛЕМ Гостивар, каде е Мавровското Езеро?

Македонија е исправена пред еколошка катастрофа до која неминовно ќе дојде со празнење на вештачките езера. Подводната црква во Мавровското Езеро одамна е далеку од...

Македонија 03.11.20 | 16:52

Фудбалско игралиште среде пресушеното Дебарско езеро

Фејсбук страната „Мисија“ на својот Фејсбук профил сподели фотографии од катастрофално лошата ситуација во која се наоѓа Дебарското езеро во моментов. Имено тоа е...

Македонија 01.03.20 | 23:16

Кој и зошто го остава да умре Дебарско Езеро?

По алармантната состојба со Преспанското Eзеро, загрижувачка е и сликата на вештачките акумулации во земјава, кои полека и сигурно ја губат водата. Едно од нив е и Дебарско...