Ознака: Даунов синдром
Балкан 22.12.22 | 12:23

„Балкан останува Балкан“: Дете со Даунов синдром отстрането од божиќната претстава, го оставија да седи во ходник

Додека другите деца пеат на сцената, Јаков е на клупата, игра и чека сѐ да заврши. Зошто не можеше да излезе на сцената и зошто беше отстранет од неа? Вака Драгана, мајката...

Скопје 21.03.22 | 15:23

Одбележан Светскиот ден на лицата со Даунов синдром

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска,  заедно со градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски, денеска на стадионот „Млади лавови“ присуствуваа...

Македонија 05.02.22 | 19:09

Драго ми е што го актуелизирав проблемот со училиштето на Ембла, со оваа наша победа, ќе им биде подобро и на другите деца како Ембла

Илир Адеми е наставник по музика, музикотерапевт и татко на 11-годишната Ембла, девојчето со Даунов синдром за кое деновиве зборува целата македонска јавност откако...

Здравје 05.02.22 | 16:14

Голтни едно, голтни друго, не се издржуваше веќе: Таткото на Ембла отворено за проблемот што трае со години

Илир Адеми е наставник по музика, музикотерапевт и татко на 11-годишната Ембла, девојчето со Даунов синдром за кое деновиве зборува целата македонска јавност откако...

Македонија 03.02.22 | 16:45

Tрпкова: Разбрав дека кај нас ништо не може да се имплементира зашто во суштина никому не му гајле ниту за системот, а уште помалку за иднината

Инспирарана од случајот со малата Ембла, девојче со Даунов синдром, кое заедно со нејзиното семејство поминува низ голгота зошто родители на нејзините соученици бараат...

Македонија 03.02.22 | 09:31

Родители од Гостивар не ги пуштаат децата на настава затоа што со нив учи дете со Даунов синдром!

Сите ученици го започнаа второто полугодие токму на 1 февруари, но не и 11-годишната Ембла. Таа денеска тргна на училиште но сама, поради тоа што родителите на другите...