Ознака: црвен крст
Скопје 13.09.19 | 08:38

Не седнувајте во кола денеска ако не знаете како се дава вештачко дишење

По повод Светскиот ден на првата помош, 14 септември, Црвен крст на Град Скопје во соработка со МВР – СВР Скопје денеска ќе прави проверка на знаењето за прва помош на...

Скопје 08.08.19 | 15:19

Мобилните тимови на Црвениот крст им делат шишиња со вода на граѓаните

По високите температури и топлотниот бран што деновиве ја зафати нашава земја, како и по најавите дека до крајот на неделава, температурата ќе се искачи и над 40 Целзиусови...

Здравје 01.08.19 | 16:46

Холандски велосипедист паднал и го повредил колкот во околината на Пештани

Планинската Спасителна Служба при Црвен крст Охрид спаси велосипедист од Холандија. Планинската Спасителна Служба при Црвен крст Охрид доби повик од страна на група...

Скопје 13.06.19 | 12:02

Тимови на Црвениот крст патролираат низ централното градско подрачје

По два мобилни тима на Црвениот крст на Град Скопје во периодот од 11:00 до 16:00 часот ќе патролираат низ централното градско подрачје и на поголемите автобуски постојки...

Скопје 13.06.19 | 08:57

Тимови на Црвениот крст ќе патролираат низ центарот

Од денес по два мобилни тима на Црвениот крст на Град Скопје во периодот од 11 до 16 часот ќе патролираат низ централното градско подрачје и на поголемите автобуски постојки...

Македонија 14.02.19 | 15:23

Парична помош од 30.000 денари од Црвениот крст на семејствата на загинатите во автобуската несреќа

Црвениот крст на Република Македонијаќе додели парична помош во износ од по 30.000 денари на семејствата на загинатите во автобуската несреќа. Во овие тешки моменти на...