Ознака: цијанид
Балкан 05.08.21 | 13:19

Подигнато е обвинение за обидот на труење на водачот на Шкаљарскиот клан со цијанид

Подигнато е ново обвинение за обидот за убиство на водачот на Шкаљарскиот клан Јовица Вукотиќ.Тој е во затвор во Белград откако падна во Турција со македонски пасош....

Балкан 07.04.21 | 12:10

И Македонец бил во групата што сакала да го отруе Вукотиќ со цијанид

Излегуваат нови информации за обидот за труење на водачот на Шкаљарскиот клан Јовица Вукотиќ кој поседува македонски пасош. Како што пишува весникот „Блиц“.   четири...

Балкан 07.04.21 | 11:48

Екипата на Џони од Врачар сакала со цијанид да го умре Вукотиќ

Екипата на Никола Вушовиќ во декември 2019 година планирала убиство на Јовица Вукотиќ водачот на Шкаљарскиот клан, пишува „Блиц“. Вукотиќ тој период бил во притвор во...

Балкан 21.04.19 | 15:09

Утврдено кој го внел цијанидот во судницата

Поранешната портпаролка на Хашкиот трибунал Флоренс Артман објави како Слободан Праљак го внел отровот во судницата. Тоа го сториле луѓе кои присуствуваа на судењето,...