Ознака: Чифте амам
Култура 30.08.21 | 12:39

Ретроспективна изложба на Тања Балаќ во „Чифте амам“

Ретроспективна изложба на слики, објекти, инсталации, видео арт и експериментални филмови на македонската уметница Тања Балаќ по повод 30 години творештво ќе биде отворена...

Култура 23.06.21 | 10:33

Јубилеjна изложба на Димче Коцо во „Чифте-амам“

„Димче Коцо (1910-2020), јубилеј по повод 110 години од раѓањето“ е насловот на изложбата, која во организација на Националната галерија на Македонија ќе биде отворена вечерва,...

Култура 18.05.21 | 09:15

Изложба „Нови правила“ на косовската авторка Заке Прелвукај во Чифте амам

Во Чифте амам денеска ќе биде отворена изложбата „Нови правила“ на косовската авторка Заке Прелвукај. Изложбата, која е во организација на Националната галерија на...

Култура 11.01.21 | 08:47

„Како што е“: Аудио-визуелно патување на „Терапија“ на 15 јануари

Платформата „Терапија“ на 15 јануари од 20 часот организира онлајн културен настан „Како што е“. На ова аудио-визуелно патување, музичката селекција на Илина Ангеловска...

Култура 20.11.19 | 13:52

Четвртото издание на КРИК – фестивал за критичка култура почнува в петок

Вториот дел на годинешово четврто издание на КРИК – фестивал за критичка култура почнува на 22 ноември (петок) со предавањето на Ариане Шпаниер, од Германија насловено...

Култура 16.10.19 | 13:29

Рубенс Корубин: Во атељето заборавам на се, таму станувам друг човек

Академскиот сликар Рубенс Корубин, кој 27 години беше професор на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, денеска имаше средба со студенти на која зборуваше за своето...

Култура 16.10.19 | 09:07

Предавање на Рубенс Корубин во Чифте амам

Рубенс Корубин кој неодамна ги претстави своите најнови дела на изложбата под наслов „Атеље, радоста на сликањето“, во Чифте амам, на 16-ти октомври (среда) во 10.00...

Култура 08.10.19 | 10:25

Вечерва се отвора изложбата „Ателје, радоста на сликањето“ на Рубенс Корубин во Чифте амам

На 8 октомври, во Чифте Амам, со почеток во 20 часот се отвора изложбата на Рубенс Корубин насловена „Ателје, rадоста на сликањето“ Рубенс Корубин веќе долг низ на години...

Култура 27.12.18 | 09:24

Изложба на Петре Николоски во Чифте амам

Националната галерија на Македонија во рамки на овогодинешната јубилејна програма по повод чествувањето на 70 години од постоењето, како завршна манифестација ја најавува...