Ознака: четврто одделение
Македонија 07.10.21 | 12:16

Царовска бара граѓаните да пријават продажба на печатени учебници за четврто одделение

МВР има укажувања, а и постапувања каде што се прекршени материјалните права на авторите и на издавачите на учебници, изјави министерката за образование и нака Мила...

Македонија 17.09.21 | 23:23

Бајрамовска-Мустафа во лице на Царовска: Родителите не се должни сами да ги печатат и плаќаат учебниците

Државната советничка на Народниот правобранител, Васка Бајармовска-Мустафа, во вечерашната дебата во „360 степени“ на тема образование реагираше и на тоа дека дел од...

Македонија 17.09.21 | 22:46

Царовска за учебникот за IV одделение: Ми посочуваат дека тоа се реални ситуации од животот кај некои семејства

Министерката за боразование и наука, Мила Царовска, во вечерашното гостување во „360 степени“ зборуваше и за реакциите за учебникот по македонски јазик за четврто одделение...

Македонија 02.09.21 | 11:19

Царовска: Учењето не значи учебник

На новинарско прашање дека иако училишната година започна во некои училишта во Скопје ученици од четврто одделение немаат ниту учебници, ниту таблети, додека во најмалку...

Македонија 28.06.21 | 15:33

Од есен, во прво и четврто одделение ќе се учи што е лажна вест

Мила Царовска, министерката за образование и наука најави дека од наредната учебна година во прво и во четврто одделение започнува да се учи медиумската писменост и...

Македонија 22.04.21 | 14:52

Дигитализацијата во образованието ќе почне од четврто одделение

Дигиталните учебници ќе се воведуваат етапно во образованието и целосно за пет години. Од 2021/2022 ќе се применуваат само во четврто одделение, рече министерката Мила Царовска,...

Македонија 05.04.19 | 13:05

Дали Вашето дете е родено во Република Македонија? Што работи родител А и родител Б?

Дали Вашето дете е родено во Република Македонија? Ако не, колку години имаше Вашето дете кога тој/таа дојде во Република Македонија? Ова е дел од прашалникот...