Ознака: чешми
Скопје 22.11.19 | 16:43

Врие од бактерии во скопските извори, бунари и чешми – Ешерихија коли најзастапена

Од ЈЗУ Центар за јавно здравје – Скопје известуваат дека е пронајдена ешерихија коли и други бактерии во повеќе бунари, извори и чешми во Скопје. Како што информираат...

Скопје 12.08.19 | 09:31

Кога под сенка е „плус 40“ не работат уличните чешми и фонтаните во Скопје

Граѓаните мака мачат со пеколното време. Оние кое не заминаа на одмор не можат да се разладат ниту во центарот на градот. На плус 40 степени, на најфреквентните места,...

Скопје 27.07.19 | 09:08

Ешерихија коли во Горно Нерези: Забрана за пиење на водата од јавните чешми

Забрането е пиење на водата од јавната чешма во џамијата Горно Нерези, како и од јавната чешма до џамијата Горно Нерези, откако инспекцијата изврши надзор на водата...

Скопје 26.07.19 | 15:56

Не се пие водата од јавните чешми во Горно Нерезеи – има ешерихија коли

Забрането е пиење на водата од јавната чешма во џамијата Горно Нерези, како и од јавната чешма до џамијата Горно Нерези, откако инспекцијата изврши надзор на водата...