Ознака: бракови
Свет 23.08.22 | 10:57

Ковид-19 го намали бројот на склучени бракови и новородени деца во Кина

Ковид-19 придонесе за намалување на бројот на бракови и раѓања во Кина, на кои во последните години влијаеа и високите трошоци за образование и одгледување деца, објави...

Семејство 19.09.21 | 20:26

Повеќе од 5000 луѓе потврдија: Ова е песната за прв танц која носи среќа во бракот

Првиот танц е посебен момент на секоај свадба, симбол на новиот почеток, па затоа младенците внимателно ја избираат песната на која ќе го одиграат првиот танц како сопружници. Младенците...

Калеидоскоп 01.06.21 | 12:59

Короната си го направи своето: За една четвртина помалку склучени бракови во 2020-та година во Македонија

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на склучените бракови во 2020 година, во споредба со претходната година, е намален за 25.6 % и изнесува 10 278. Најмногу...

Македонија 21.05.20 | 14:29

Лани склучени 13.814 бракови и 1.990 разводи

Во земјава лани биле склучени 13.814 бракови, што е зголемување за 2,4 отсто во споредба со минатата година, додека бројот на разводи е зголемен за 22,8 и изнесува 1.990 во минатата...

Македонија 03.08.19 | 19:32

Младите трајно се иследуваат од Македонија – 10% од браковите се склучуваат во странство

Стотици програмери годишно ја напуштаат земјава, велат од Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии, МАСИТ. Нивните податоци покажуваат дека не...

Семејство 17.05.19 | 12:30

Намален бројот на разводи, но и на склучени бракови

Намален е бројот на склучени, но и на разведен бракови, покажува статситиката. Минатата година се склучени 13.494 брака или 2,1 отсто помалку од 2017-та, а бројот на разводи...