Ознака: Божиќно послание
Македонија 06.01.21 | 18:38

Митрополитот Јосиф со Божиќно послание до верниците во Тетовско-Гостиварската епархија

Митрополитот г. Јосиф испрати Божиќно послание преку видео порака во која на верниците во Тетовско-Гостиварската епархија им порача на верниците да се отргнат од застрашувачкото...

Македонија 04.01.21 | 10:23

Божиќно послание на г.г. Стефан: Годинава да биде време на победа над злото, непријателствата и подмолната болест

† СТЕФАН, ПО МИЛОСТА БОЖЈА, АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ, ЗАЕДНО СО СВЕТИОТ АРХИЈЕРЕЈСКИ СИНОД, ПО ПОВОД БОЖИКНИТЕ ПРАЗНУВАЊА, ИСПРАЌА МИР И БЛАГОСЛОВ ОД БОГА ДО...

Македонија 03.01.20 | 16:21

Да го чуваме тоа што ни е светост и посебност, да ја чуваме и живееме верата, да ги чуваме светињите

† СТЕФАН ПО МИЛОСТА БОЖЈА АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ, ЗАЕДНО СО СВЕТИОТ АРХИЕРЕЈСКИ СИНОД, ПО ПОВОД БОЖИКНИТЕ ПРАЗНУВАЊА, ИСПРАЌА МИР И БЛАГОСЛОВ ОД БОГА ДО...

Македонија 03.01.20 | 15:39

Божиќно послание на г.г. Стефан: Да го чуваме тоа што ни е светост и посебност, да ја чуваме и живееме верата, да ги чуваме светињите

Поглаварот на Македонската православна црква – Охридска архиепископија, г.г. Стефан до сите верници од православна вероисповед упати Божиќно послание по повод претстојните...