Ознака: болнички кревет
Македонија 27.10.20 | 19:05

„Ќе одиме пред „8 Септември“ и ќе чекаме додека не нè примат“ – болните од корона се хоспитализираат на среќа, со врски или со снаодливост

Македонското сценарио се покажа како поцрно од италијанското, а македонскиот здравствен систем ги покажа сите свои кардинални недостатоци кои резултираат со човечки...

Македонија 08.08.20 | 09:15

Во ЕУ пет, кај нас 4,2 болнички кревети на 1.000 жители

На ниво на ЕУ на 1.000 жители во просек има пет болнички кревети. Најмногу имаат Германија и Бугарија со над седум, а најмалку Шведска и Данска со под 2.5 кревети на 1.000 жители. Нашата...

Здравје 02.08.20 | 14:57

Лежалката на плажа лесно се заменува со болнички кревет, им порача Филипче на сите што се на плажа

Лежалката на плажа лесно се заменува со болнички кревет, им порача министерот за здравство Венко Филипче на сите што се плажа и не ги почитуваат мерките за заштита од...