Ознака: Битола Шекспир фестивал
Култура 30.06.22 | 09:26

Театарот од Пловдив со „Хамлет“ го затвора „Битола Шекспир фестивал“

Ансамблот на Драмски театар „Иван Радоев“ од Пловдив, вечер со претставата „Хамлет“, ќе го затвори годинешниот „Битола Шекспир фестивал“. Според режисерот Ованес...

Култура 29.06.22 | 10:25

Актерката Каролина Пагани со монодрамата „Хамлетелиа” вечерва на „Битола Шекспир фестивал“

„Битола Шекспир фестивал” вечер продолжува со настап на актери од Италија кои пред публиката во Битола ќе се престават со две уметнички дела, монодрама и балет. Актерката...

Култура 28.06.22 | 16:07

„Кротењето на фуријата“ во режија на Пројковски вечерва на Битола Шекспир Фестивал

„Кротењето на фуријата“ во режија на Дејан Пројковски, а во изведба на Градски театар Подгорица, Црна Гора е вечерва во 21 часот на четвртиот ден на Битола Шекспир фестивалот....

Култура 27.06.22 | 10:12

„Венецијанскиот трговец“ вечерва на Битола Шекспир Фестивалот

На третата фестивалска вечер на Битола Шекспир фестивалот во 20 часот на сцената на Народниот театар од Битола ќе биде изведена „Венецијанскиот трговец“ на Театарот...

Култура 23.06.22 | 11:58

По пауза од две години ќе се одржи „Битола Шекспир фестивал“

По двегодишна пауза поради пандемијата, во Битола годинава ќе се одржи осмиот по ред „Битола Шекспир фестивал“ под мотото „Мислата е слободна“. Фестивалот, кој ќе...