Ознака: безбедност во сообраќајот
Црна хроника 05.11.19 | 19:56

Ќе се одземаат возила од граѓаните – проверете дали сте во групата

Со измените во Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, времено ќе бидат одземени возила кои предизвикуваат голема бучава и го нарушуваат јавниот ред и мир.

Црна хроника 18.09.19 | 08:21

Кој го види семафорот, негов си е!

Фина, прегледна крстосница во Тетово. Зашто безбедноста во сообраќајот му е најважна на министерот. 

Сервиси 26.06.19 | 13:25

„Те чекаме дома. Не брзај!“- превентивна кампања за побезбеден сообраќај

На граничниот премин Стар Дојран денеска промовираме уште една наша информативна акција со порака до сите учесници во сообраќајот: „Те чекаме дома. Не брзај!“. Нашата...

Македонија 23.06.19 | 18:09

Психолози, биотехничари, економисти ќе го решаваат сообраќајот

Додека луѓето гинат по улиците, а бројот на жртвите во летниот период се зголемува, новиот состав на советодавното тело за унапредувањето на безбедноста во сообраќајот...